Összefogás: 40 nap alatt az ország körül
Tiszaújvárosban elindította a választásokig tartó országjárását tegnap Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, az Összefogás vezetője.
Összefogás: 40 nap alatt az ország körül

Az MSZP elnöke Bráz György polgármester, Gúr Nándor pártalelnök és Pap Zsolt országgyűlési képviselőjelölt társaságában többek között arról beszélt, hogy Magyarországon ma „parlamentáris diktatúra” uralkodik, Orbán Viktorék visszaéltek a kétharmados felhatalmazásukkal, és csak a saját oligarcháik zsebét tömik. Az MSZP elnöke ismét rámutatott a földmutyik, a Közgép-megbízások és a felcsúti polgármester sajátos gazdagodásának visszásságaira. Mesterházy szerint Orbán Viktor visszaveti a nemzet fejlődését, és sorra veszíti el az általa meghirdetett háborúkat: vesztett az államadósság csökkentésében, a forintárfolyam stabilizálásában, de a munkahelyteremtésben is.

 

A miniszterelnök-jelölt rámutatott, hogy Orbán leginkább csak a szocialisták beruházásait tudja büszkén felmutatni, olyan létesítményeket adott át ugyanis az utóbbi években, amelyeknek alapjait még az előző kormányok tették le; azóta se beruházás, se növekedés, se bizalom. Mesterházy ismét megerősítette, hogy stadionok helyett a gyermekéhezés megszüntetésére költenek majd a kormányváltás után, és – ahogyan azt az Összefogás szlogenje is mutatta – esélyt biztosítanak mindenkinek. A szocialista pártvezető beszédében ismertette a korábban már bemutatott „öt pillér” programot is, benne például a felsőfokú tanulmányok tandíjmentes elkezdésével, a várólisták és járulékterhek csökkentésével, a szakszervezetek megerősítésével, vagy a családon belüli erőszakkal szembeni zéró toleranciával.

 

Mesterházy Attila a következő hat hétben az ország szinte mindegyik pontjára ellátogat, az MSZP közlése szerint mindegyik választókörzetben tart majd valamilyen fórumot vagy vesz részt találkozókon, esti rendezvényeken.

 

Nem véletlen, hogy a baloldal kormányfőjelöltje a választási kampány első napjaiban Kelet-Magyarországra látogatott: hiszen az MSZP korábban külön programot dolgozott ki és mutatott be a térség fejlesztésére. Mivel álláspontjuk szerint az elmúlt évek kormányzásának az ország legszegényebb vidékei a legnagyobb vesztesei, sőt, újabb és újabb területek csúsztak egyre nehezebb helyzetbe, ezért a kezdés szimbolikus értékű is egyben: „kifejezi, hogy a baloldal a hétköznapi, tenni akaró emberek szövetsége, nem a gazdagok érdekkijárója a parlamentben, mint a mai hatalom”.

 

A teljes cikket a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.