Összeálltak: Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor
Az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció (DK) megállapodott a közös listáról, az egyéni jelöltekről és a közös miniszterelnök személyéről - jelentették be kedd délben a Képviselői Irodaház épületében. Orbán Viktor kihívója ennek értelmében Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.
Összeálltak: Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor

Sorrendben Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor és Szabó Tímea szerepel az MSZP, az Együtt-PM, a DK és a Liberálisok közös országos listájának első öt helyén.

 

Az már hétfő estére eldőlt, hogy a DK vezetője, Gyurcsány Ferenc a lista harmadik helyére kerül, mindössze az volt kétséges, hogy Bajnai Gordon, vagy az Együtt PM szövetség egy másik vezetője foglalja el a második helyet. Ez azért alakult így, mert az elmúlt napokban Bajnai Gordon „megfeszült”, s megpróbálta elérni – utalva a volt miniszterelnök olyan tartalmú nyilatkozatára, hogy ha ő lenne az akadálya az együttműködésnek, akkor kész hátralépni –, hogy Gyurcsány Ferenc ne kerüljön fel a listára. Ez azonban a DK ellenállásán megbukott, és az MSZP is úgy értékelte, Gyurcsány jöhet.

 

Ezek után Bajnai Gordon sokáig mérlegelte, hogy személyesen is részt vehet-e azon a listán, amely nem szimbolizálja az általa meghirdetett korszakváltást. Úgy tudni, csak ma reggelre döntötte el, hogy – hosszas győzködésre – elfogadja a lista második helyét.

 

A teljes cikket a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.