Orosz kém a Jobbik EP-képviselője?
A Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt Brüsszelnél kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a Moszkva iránt erősen elkötelezett politikus ellen április elején az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést.
Orosz kém a Jobbik EP-képviselője?

Kovács Béla tevékenysége már korábban felkeltette a polgári kémelhárítás figyelmét, írja a Magyar Nemzet. A képviselő ugyanis rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel az orosz fővárosba látogat.

 

A jobbikos politikus felesége Isztohin Szvetlana orosz-osztrák kettős állampolgár, aki a Magyar Nemzet szerint a KGB kémelhárításának munkatársa. Kovács Béla közgazdász. Japánban, majd a nyolcvanas évek közepétől a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében tanult. 2003-ban tért vissza Magyarországra, és 2005-ben lépett be a Jobbikba. Jelenleg is a párt EP-listájának harmadik, befutó helyén áll.

 

Kovács Béla 2013 decemberétől elnöke az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének, amely 2009-ben jött létre, és amely szervezetről Brüsszelben – lengyel és francia gyanú alapján – úgy gondolják, hogy orosz irányítás alatt áll.

 

A teljes cikket az Indexen olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.