Origo: Megnyílik az út a választási regisztráció bukása előtt
Túl szűken értelmezi a család fogalmát a családok védelméről szóló törvény - információink szerint az Alkotmánybíróság erre hivatkozva hétfőn bejelenti a tavaly elfogadott jogszabály egyes részeinek megsemmisítését. Úgy tudjuk, hogy az AB hamarosan dönt az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről is, mivel több nem átmeneti rendelkezés is került a törvénybe.
Origo: Megnyílik az út a választási regisztráció bukása előtt

Ilyen a választási regisztráció is, így ez a döntés az első lépés lehet a szabály eltörléséhez.

 

Megsemmisíti a tavaly év végén elfogadott családok védelméről szóló törvény egyes pontjait az Alkotmánybíróság (AB) - tudta meg az [origo] több forrásból. Az AB a család törvényben szereplő definícióját kifogásolja, mert a bírák úgy ítélték meg, hogy indokolatlanul szűkíti a család fogalmát. A törvény szerint a család természetes személyek azon érzelmi és gazdasági közössége, amelynek alapja legalább két személy közötti egyenes ági rokonság vagy egy férfi és nő között létrejött házasság.

 

A döntést hétfőn délelőtt jelenti be az AB. Ez lesz a testület első nyilvános ítélethirdetése az óta, hogy felborultak az erőviszonyok a bírák között, és több a kormánypártokhoz erősen kötődő tag került a testületbe. Információink szerint az eredeti családjogi törvényt kidolgozó KDNP már készül a törvény módosítására.

 

Bár hétfőn még nem lesz bejelentés erről, információink szerint várhatóan megsemmisítik a bírák az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály több bekezdését is - de erről még nem született végleges döntés.

 

A teljes cikket az [origo]-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.