Orbánék aljas rágalmakkal támadják a jogaikért kiálló fiatalokat
Az Alkotmánybíróság épülete előtt beszédekkel ért véget csütörtök este fél 11-kor az a tüntetés, amely reggel a Fidesz Lendvay utcai székháza udvarának és erkélyeinek elfoglalásával kezdődött.
Orbánék aljas rágalmakkal támadják a jogaikért kiálló fiatalokat

Az I. kerületi Donáti utcában a tüntetők egyike felszólalásában úgy fogalmazott, erőszakmentes, de radikális tüntetésükkel az a céljuk, hogy megakadályozzák az alaptörvény negyedik módosítását, mivel szerintük az teljesen aláássa a jogállamiságot.

 

Mint mondta, a polgári engedetlenség minden lehetséges formáját felhasználják a jövőben is mindaddig, amíg a kormánypárt nem biztosítja a demokráciát, a jogállamiságot.Az Alkotmánybíróság épületénél a jórészt fiatalokból álló 200-300 fős tömeg előtt Tamás Gáspár Miklós filozófus is felszólalt, fércműnek nevezve az alaptörvényt. Arra figyelmeztette a jelenlévőket, hogy nem elég elutasítani ezt az alkotmánymódosítást, továbbá eltörölni a Fidesz által elfogadott alaptörvényt, hanem új, a nép érdekeit figyelembe vevő alkotmányozásra is szükség van, mivel a korábbi nem nyújtott megfelelő védelmet.

 

A teljes cikket a 168 Óra Online-on olvasjhatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.