Orbán Viktor megint átverte a nyugdíjasokat
Orbán Viktor megint átverte a nyugdíjasokat: mégsem kapnak novemberben kiegészítő nyugdíjemelést az idősek.
Orbán Viktor megint átverte a nyugdíjasokat

Orbánék az alacsony inflációval magyarázzák az átverést. Az átlagos infláció a csökkenő vásárlóerő miatt valóban alacsony, a nyugdíjasak napi kiadásait azonban nem a tartós fogyasztási és divatos ruházati cikkek adják, hanem az élelmiszerek, a gyógyszerek és egészségügyi szolgáltatások, amelyek az elmúlt három évben a plazma tévével és divatáruval szemben töretlenül drágultak.

 

A nyugdíjasokat három év alatt közel 20%-os inflációval sújtotta a Fidesz, mivel az átlaginflációnál eddig minden orbáni évben jóval magasabb nyugdíjas infláció volt. Idén az élelmiszerek kétszer, az egészségügyi kiadások pedig háromszor magasabbak az átlaginflációnál, de a Fidesz által mindenkinek újra fizetőssé tett tömegközlekedés is több mint 5%-al drágult.

 

Az Orbán-kormány idején sem a nyugdíjak, sem a nyugdíjasok nincsenek biztonságban: A társadalombiztosítást az apparátusával együtt szétverték. Az alaptörvényükbe beleírták, hogy a járandósága mindenkinek elvehető, csökkenthető, vagy felfüggeszthető. A 3000 milliárdos magán-nyugdíjvagyont lenyúlták és felélték. A rugalmas nyugdíjba vonulást megszüntették. A rokkantnyugdíjasokat vegzálják és alázzák meg, miközben közel egymillió embert kitettek a nyugdíjrendszerből.

 

Az MSZP kormányra kerülve ismét garantálni fogja a nyugdíjak és a nyugdíjasok biztonságát.

 

Korózs Lajos,
elnökségi tag

 

(MSZP.hu)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.