Orbán Viktor és kormánya "a gazdasági oligarchák bábja"
Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai csak "bábok" a gazdasági oligarchák kezében, "az őket mozgató bábművészek pedig nem mások, mint például a Simicska Zrt."
Orbán Viktor és kormánya

Török Zsolt, a párt szóvivője, aki szombati sajtótájékoztatóját a Budapesti Bábszínház előtt tartotta, jelezve, hogy az egész orbáni kormányzást csak "bábjátéknak" tartja, azt mondta: "a Simicska-Nyerges-tengely befolyása jól nyomon követhető a többi közt a fejlesztési tárcánál". Kijelentette: a miniszter, Németh Lászlóné is ebből a cégbirodalomból érkezett, Nyerges Zsolt ugyanakkor "a tárcavezető ellenőrzésére" saját állatorvos testvérét bízta meg politikai tanácsadóként a fejlesztési ügyek felügyeletével.     

 

A szocialista politikus kijelentette azt is, hogy a Vidékfejlesztési Minisztériumban Nyerges Zsolttal nemcsak Fazekas Sándor miniszter ápolt korábban jó kapcsolatokat, hanem helyettes államtitkára, Búsi Lajos is.       

 

A Concordia Közraktár Zrt. vezetője az a Bártfai Márton lett, aki korábban a Közgép Zrt. által tulajdonolt Budai Malomipari Kft. ügyvezetője volt, az Országos Villamos Távvezeték Zrt. vezérigazgatója pedig Gobcsa Péter, aki korábban évtizedekig volt a Közgép jogelődje, a felszámolt Ganz-Röck Zrt. vezetője - közölte a szocialista politikus.

 

Török Zsolt közölte: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2010-ben kinevezett elnöke, Lengyel Györgyi is sajtóhírek szerint Nyerges Zsolt közbenjárásával tudta megszerezni a Szolnok megyei kormánymegbízotti státust.  

   

A politikus a felsorolást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökével, Petykó Zoltánnal folytatta, aki korábban a Közgép felügyelőbizottságának elnöke volt, és hozzátette: lányát Petykó Adriennt korábban a Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetési főosztályának vezetőjévé nevezték ki.     

 

Az MSZP mindezek miatt arra szólítja fel a választókat, keressék fel lakóhelyük fideszes képviselőit és mondják el nekik: nem azt ígérték, amit most a gazdaságpolitikában "művelnek". Ez ugyanis csak arról szól, hogy az embereket kifosztják, saját haverjaik zsebét pedig bőségesen megtömik - közölte Török Zsolt. (MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.