Orbán pajtása jobban teljesít!
Vége a találgatásoknak: Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közzétette vagyonnyilatkozatát, amelyet hónapok kitartó levelezésével, és közérdekű adatigénylésével is képtelen volt elérni a magyar sajtó.
Orbán pajtása jobban teljesít!

Vége a találgatásoknak: Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közzétette vagyonnyilatkozatát, amelyet hónapok kitartó levelezésével, és közérdekű adatigénylésével is képtelen volt elérni a magyar sajtó.Az önkormányzati portálra, a felcsut.hu-ra tegnap ugyanis felkerültek a 2011-14 közötti vagyongyarapodást mutató dokumentumok. Ezek szerint az egykori gázszerelő négy év alatt meghetvenhétszerezte jövedelmét és meghúszszorozta megtakarításait. Számtalan birtoka mellett Mészárosnak a 2014-es adatok szerint 400 millió forintja van takarékbetétben, 20 millió forintja készpénzben, cégeiből 943 millió osztalékot vett ki, és egyik vállalkozásának, a Mészáros és Mészáros Kft-nek még havi 1,7 millió forintért tanácsot is ad. Azt, hogy bevallása szerint 2013-tól a polgármesteri tisztséggel járó feladatokat ingyen látta, ezek után csak nagyvonalúságnak lehet nevezni. Az adatok közzététele után órákra le is fagyott az önkormányzati honlap, vélhetően a nagy érdeklődés miatt.

 

A vagyonnyilatkozat nyilvánosságra hozatalának időzítése közel sem véletlen: az adatokért még a 444.hu portál indított pert a Transparency Internationallal közösen; Mészáros döntését pikánssá teszi, hogy az ügyben éppen ma lett volna a következő tárgyalás. Az első fokon eljáró Székesfehérvári Járásbíróság tárgyalás nélkül söpörte félre az ügyet, a közérdekű adatok eltitkolását is lehetővé tevő új infotörvényre hivatkozva, ám másodfokon a Székesfehérvári Törvényszék a portálnak igazat adva úgy határozott: az elsőfokú bíróságnak tárgyalás után kell döntenie, és ezért új határozat meghozatalára kötelezték.Mészáros a mai tárgyalást nem várta meg, de közleményt írt. "Bár sem a sajtó, sem a sajtóhoz áttételesen köthető magánszemélyek nem tudtak a puszta kíváncsiságtól és vélt, vagy valós tényeken alapuló, negatív következtetésre okot adó hírek megjelentetésén túl valós célt megjelölni, saját elhatározásomból úgy döntöttem, településünk honlapján közzéteszem polgármesterségem időszakában benyújtott vagyonnyilatkozataimat" - írta az Orbán Viktort barátjának tudó vállalkozó, megjegyezve, hogy a közelmúltban megjelent cikkek szinte "teljes körben körbehatárolták" vagyonát.

 

A folytatás a Stop.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.