Orbán most meghátrált és jövőre meg fog bukni
Az MSZP elnöke a demokratikus ellenzék és a választók közös sikerének nevezte, hogy nem lesz regisztráció a jövő évi választás előtt. Mesterházy Attila azt mondta, számukra mindig egyértelmű volt, hogy ez az intézmény szükségtelen és alkotmányellenes. Beszélt arról is, hogy pártja az elmúlt két évben fegyelmezett, egységes és erős lett, ami nélkülözhetetlen a jó kormányzáshoz.
Orbán most meghátrált és jövőre meg fog bukni

Az MSZP nem pusztán elit-cserét akar jövőre, hanem valódi politikaváltást. Ehhez kínál szövetséget a demokratikus ellenzéki pártoknak és szervezeteknek, amelyekkel már megkezdte az egyeztetést. 

 

- Mégsem lesz regisztráció a 2014-es választás előtt. Ezt saját sikerüknek is tekintik?
- Ez közös siker. A választókkal együtt meg tudtuk akadályozni a regisztráció bevezetését. Az számunkra mindig egyértelmű volt, hogy ez az intézmény szükségtelen és alkotmányellenes. Magam vittem el a köztársasági elnöknek a törvénnyel kapcsolatos kifogásainkat arra kérve, hogy AB-nak küldje el normakontrollra a törvényt. Ez megtörtént és most már az Alkotmánybíróság is kimondta, amit mi hónapok óta hangsúlyozunk. Ennek hatására Orbán Viktor kénytelen volt meghátrálni.

 

- Változtat az önök felkészülésén az, hogy az alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek minősítette a feliratkozást és a választási eljárási törvény több más rendelkezését is?
- Nem. Ugyanolyan ütemben és szisztematikussággal készülünk, a legütőképesebb kampányszervezetet fogjuk kiépíteni.

 

A teljes interjút a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.