Orbán kimondta a nevet
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nevét jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott szokásos, pénteki interjújában, mint a leköszönő jegybankelnök utódjáét. A nap folyamán a forintárfolyam mozgása jelzi majd, mennyire bíznak az új jegybankárban a pénzpiacok.
Orbán kimondta a nevet

Orbán Viktor korábban azzal indokolta, hogy az utolsó pillanatban jelenti be az új jegybankelnök személyét, mert nem akarja kitenni az országot a spekulációkból eredő árfolyammozgásoknak. A halogatás épp az ellenkező eredményt érte el: amikor a Fidesz évindító, gyulai frakcióüléséről kiszivárgott Matolcsy neve, a piacok azonnal megrogyasztották a forintot.

 

Matolcsy György megnevezése ennek ellenére nem tekinthető meglepetésnek. Az utolsó pillanatokban már több egyértelmű jel utalt a miniszter pályamódosítására. A tárcavezető szokásos, csütörtöki publicisztikájában ezúttal nem szakkönyvet ajánlott, hanem saját munkáját értékelte - természetesen csillagos ötösre. Emellett a jobbikos Volner János írásbeli kérdésére a Nemzeti Bankkal kapcsolatban maga adott visszafogott, az elemzők szerint konzervatív jegybanki politikát erősítő választ.

 

A teljes cikk a Stop.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.