Orbán jelentett Simicskáról?
Az MSZP az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi Simicska Lajos nagyvállalkozó Orbán Viktor miniszterelnökről tett állításai miatt. Az ellenzéki párt szeretné, ha vizsgálat folyna Magyarország szuverenitásának, függetlenségének és biztonságának biztosítása miatt.
Orbán jelentett Simicskáról?

Az MSZP az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi Simicska Lajos nagyvállalkozó Orbán Viktor miniszterelnökről tett állításai miatt. Az ellenzéki párt szeretné, ha vizsgálat folyna Magyarország szuverenitásának, függetlenségének és biztonságának biztosítása miatt.

 

Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón Simicska Lajos Mandinernek adott interjúját úgy összegezte: a kormányfő egyik volt katonatársa azt állította, hogy Orbán Viktor sorkatonai szolgálatuk alatt jelentett a III/III-as ügyosztálynak, a kommunista belső titkosszolgálatnak.
Hozzátette, azt is állította a volt katonatárs, hogy noha Orbán Viktor neki azt mondta, a leszerelése után megpróbálták beszervezni, ő nem írta alá a nyilatkozatot. Lukács Zoltán szerint Simicska Lajos az interjúban érzékeltette: lehetséges, hogy ezt a nyilatkozatot a miniszterelnök mégis aláírta.
Az ellenzéki frakcióvezető-helyettes a legsúlyosabb állításnak azt nevezte, hogy Simicska Lajos szerint ezek az iratok az orosz hatóságok tulajdonában vannak.

 

Lukács Zoltán közölte, ha igaz, amit Simicska Lajos állít, akkor felvetődik a kérdés: ma Magyarország szuverén ország-e, és zsarolható-e a miniszterelnök idegen hatalmak, jelen esetben Oroszország által.
Emlékeztetett arra, hogy az amerikai beutazási tilalom ügyében Orbán Viktor perindításra kötelezte a személyével szembeni súlyos állítások miatt Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét. Szerinte most Orbán Viktornak kötelessége pert indítani, és ha nem teszi ezt meg, akkor lehetséges, hogy "félnivalója van attól, hogy ebben a perben mi derülne ki".

 

Előzmények

 

„Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad" - mondta Orbán Viktor zalaegerszegi sorkatonaságuk idején - állította Simicska Lajos vasárnap a Mandinernek, aki állítását az ATV-nek is megerősítette. Orbán eddigi legfontosabb szövetségese úgy fogalmazott: "azt mondtam az illetőnek: nincs harag, jó, hogy szólt, majd kitaláljuk együtt, miket írjon". "Harminc éven át elhittem neki, hogy így történt", tette hozzá Simicska, aki most mégis azzal vádolta Orbánt, jelenthetett róla, mert "már nem tudom, mit gondoljak". Simicska szerint nincsenek meg a róla szóló akták, ám az állításait alátámasztó iratok Moszkvában meglehetnek és ha "ezek meglennének és napvilágra kerülnének, az mindent borítana itthon". A Miniszterelnökség a kormányfő Vadai Ágnesnek a témában adott 2012-es válaszával - és dokumentumokkal - cáfolt. Varga László történész szerint minimális a realitása annak, hogy Orbán hosszútávon együttműködött volna a szolgálatokkal.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.