Orbán is kap jutalékot az orosz gázüzletből?
Négy éve folyik egy óriási gázüzlet, amely egy időben 55 milliárd forint osztalékot juttatott állami segédlettel néhány magánszemélynek. De vajon kiknek?
Orbán is kap jutalékot az orosz gázüzletből?

Tavaly ősszel egy svájci és egy román lap is arról cikkezett, hogy Orbán Viktor azért utazgat Svájcba, mert egy rejtélyes gázkereskedő cég (a MET) ügyeit intézi. Több magyar energetikai szakértő is úgy véli, hogy a külföldi lapok által közölt cikkeket figyelmeztetésnek szánta valamelyik külföldi titkosszolgálat, és arról szóltak, hogy figyelik a magyar kormány oroszokkal szőtt energetikai kavarásait – írta a 444.hu egy hosszú cikkben.

 

A lap szerint a MET nevű gázkereskedő cég 20 százalékban oroszok tulajdonában van. Orosz segítséggel tud olcsóbb gázt szállítani a cég, amely azt eladja a magyar államnak, és lényegében munka nélkül fölözi le a milliárdos hasznot. Az üzlet már négy éve zajlik a magyar állam segédletével. 2011-től kezdve ugyanis a magyar állam fokozatosan úgy alakította át az energiapiacot, hogy nemcsak a MET rejtélyes tulajdonosait hozta jó helyzetbe, hanem még a versenytársakat is eltakarította az útból. Mindez nem képzelhető el a magyar legfelsőbb politikai vezetés tudta és beleegyezése nélkül.

 

A lap szerint mindez az orosz árnyékmodell része, amely politikai nyomásgyakorlásra, zsarolásra használja fel az ilyen kereskedő cégeket a kiszemelt országokban. Azt írták: „Az oroszok az ilyen közvetítő cégeket két okból működtetik: egyrészt ebből csorgatnak vissza saját embereik közül azoknak, akiket a Kreml éppen erre kiszemelt. Másrészt ezzel hozzák helyzetbe és tartják felügyelet alatt a célország oligarcháit, politikusait."

 

A cikk a Hír24-en foltatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.