Orbán és jobbkeze újabb hatalmas pofont adott Magyarországnak
Orbán Viktor jobbkeze pénteken újabb fájó és brutális intézkedéseket jelentett be. A megszorító csomag az Orbán-kormány több mint két éves ámokfutásának, elhibázott gazdaságpolitikájának ára.
Orbán és jobbkeze újabb hatalmas pofont adott Magyarországnak

Matolcsy György pénteken bejelentette, hogy a jövő évi növekedés-előrejelzését a kormány 1,6 százalékról 1 százalékra mérsékli, az idei és a jövő évi GDP-arányos államháztartási hiányt viszont - 2,5 és 2,2 százalékról - 2,7 százalékra emeli. A jövő évi hiánycél eléréséhez 397 milliárd forintos megszorító intézkedéssorozatot hajt végre.

 

„Világossá vált, hogy a kormány képtelen a pontos tervezésre” – mondta Burány Sándor azt követően, hogy Matolcsy György újabb, csaknem 400 milliárd forintos megszorító csomagot jelentett be. Nyilvánvaló, hogy az Orbán-kormány képtelen beindítani a gazdaságot, csökkenteni az inflációt és csökkenteni a munkanélküliséget. A KSH legfrissebb adatai szerint Magyarországon az elmúlt egy évben drámaian nőtt a szegénység, vagyis nem igaz Orbán Viktor kormányfő korábbi kijelentése, miszerint a kormány senkit sem hagy az út szélén. 

 

A közlemény teljes szövegét az mszp.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.