Orbán: eddig is a torkomnak ugrottak minden jó döntésnél
Libanonból meleget hozott; az évértékelő beszédekhez ő ért leginkább; a jegybankelnökké avanzsáló Matolcsy Györgyöt Varga Mihály váltja - Orbán a rádióban. A kormányfő bejelentésére gyengült a forint. Elemzők szerint nem okozott meglepetést Matolcsy jelölése. Balog Ádám lesz a jegybank alelnöke.
Orbán: eddig is a torkomnak ugrottak minden jó döntésnél

"Egy kis meleget", tréfálkozik a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a miniszterelnök, miután a riporter arról faggatja, mit hozott Libanonból. Ahova üzletet és pénzt csinálni ment Orbán Viktor, aki szerint Libanon csatornázza be az arab világ felé igyekvő üzleteket és bizniszeket, úgyhogy jó jóba lenni a közel-keleti országgal, startolt is rögtön egy kölcsönös egyetemi állami-ösztöndíj program. Ami a konkrétumokat illeti: mezőgazdasági termékeket exportálnak majd a magyarok, hulladékgazdálkodási rendszereket telepítenek majd a magyarok, illetve vízművek építésében segédkeznek - a miniszterelnök reményei szerint.

 

Amikor a "hazai pályára visszaérő" riporter szolidan a kormányzás konkrét összegzését hiányolja az országértékelő beszédből, Orbán azzal riposztozik, hogy senki nem tudja, mi az az országértékelő beszéd, de ha valaki mégis tudja, akkor leginkább ő az, hiszen már tizenöt ilyen szónoklatot tartott. Úgyhogy bátran kijelenti, hogy határozott kontúrjai nincsenek a beszédnek, és ő nem akarja mélyütésekkel (értsd: adatokkal) sorozni a közönségét. Inkább igyekszik beleképzelni magát az emberek helyébe, és kitalálni, hogy vajon mit is szeretnének hallani - leginkább arról, hogy mi vár a családjukra.

 

A cikk folytatását a népszava.hu közli.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.