Orbán csak bólogatott Putyinnak
Ahogy az idén lejáró hosszútávú orosz-magyar gázszállítási szerződés meghosszabbítása ügyében is a háttérben születhetett megállapodás, úgy az sem derült ki Vlagyimir Putyin ás Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatóján, hogy valójában miről tárgyalt az orosz elnök és a magyar miniszterelnök maratoni, négyszemközti megbeszélésén.
Orbán csak bólogatott Putyinnak

Ahogy az idén lejáró hosszútávú orosz-magyar gázszállítási szerződés meghosszabbítása ügyében is a háttérben születhetett megállapodás, úgy az sem derült ki Vlagyimir Putyin ás Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatóján, hogy valójában miről tárgyalt az orosz elnök és a magyar miniszterelnök maratoni, négyszemközti megbeszélésén. A formális megállapodások aláírása mellett ugyanis a lényeg elsikkadt, ráadásul az ukrán válság ügyében Putyin részéről a béke hangsúlyozását követően a fenyegetésből is kijutott Magyarország szomszédainak és nemzetközi partnereinek. Orbán mindehhez csak bólogatott.

 

roszország megbízható partnere Európának és Magyarországnak a gáz- és olajszállításban - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapesten. Az orosz államfő az Országházban egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: minden kérdést megoldottak, amelyet a magyar fél felvetett az idén lejáró hosszútávú orosz-magyar gázszállítási szerződés ügyében. Ennek kapcsán az előtte szóló Orbán Viktor bejelentette: megállapodtak, hogy az eddig fel nem használt gázt Magyarország a jövőben felhasználhassa, és mindig az igénybevételkor fizessen. Putyin kiemelte: a Gazprom készen áll arra, hogy ezt a gázmennyiséget átütemezze a következő időszakra, és Magyarországnak nem kell kifizetnie a fel nem használt gázmennyiséget, ráadásul - tette hozzá - a cégnek "nincs ellenvetése", hogy a tárolt gáz mennyiségét, a tárolási kapacitásokat növeljék Magyarországon (magyarán ez a csereüzlet alapja - a szerk.).

 

Az orosz államfő szerint jó lehetőségek vannak a Magyarország és az Oroszország közötti gazdasági együttműködés szélesítésére, hiszen Oroszország az elmúlt években az egyik legfontosabb külgazdasági partnere volt Magyarországnak, és tenniük kell azért, hogy a kereskedelmi forgalom ismét növekedésnek induljon. A tavaly kötött egyezmény a paksi bővítésről és az annak megvalósításához nyújtott kedvezményes orosz hitel nagyon kedvező üzlet Magyarországnak - állította az orosz elnök. Ugyanezt hangsúlyozta Orbán is, aki lényegében hitet tett Oroszország és Putyin mellett, kiemelve ugyanakkor: Magyarország nem veszélyezteti az ukrán válság miatt kialakult európai egységet.

 

A teljes cikket a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.