Orbán brutális megszorításokra készül
Orbán Viktor álljon ki és ismerje el, hogy az önkormányzati választás után megadóztatja a nyugdíjasokat, fizetőssé teszi az egészségügyi ellátást és óriási adóemelést jelent be! Még maga a kormányfő sem tagadja, hogy olyan változtatásokra készül, amelyek a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül érintik. Nem véletlen, hogy a kormányfő még az évadnyitó frakcióülésén sem mert beszélni terveiről.
Orbán brutális megszorításokra készül

Orbán Viktor álljon ki és ismerje el, hogy az önkormányzati választás után megadóztatja a nyugdíjasokat, fizetőssé teszi az egészségügyi ellátást és óriási adóemelést jelent be! Még maga a kormányfő sem tagadja, hogy olyan változtatásokra készül, amelyek a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül érintik. Nem véletlen, hogy a kormányfő még a Fidesz évadnyitó frakcióülésén sem mert beszélni terveiről.

 

Amint az kiszivárgott, Orbán csökkenteni akarja az „államból élők arányát.” Mindez azt jelentheti, hogy csökkenteni, illetve adóztatni fogják a nyugdíjakat, emelkedik a nyugdíjkorhatár, a betegeknek az ellátások, szolgáltatások jelentős részéért fizetniük kell, és új adók kivetésének lehetőségét is vizsgálják. A közszférában tömeges elbocsátások várhatók.

 

Nem véletlenül halasztották el a költségvetés benyújtását október végére. Abban ugyanis már ott van minden, amire készülnek. Orbán és a Fidesz a választás után mindenkit az árokba löknek: nyugdíjasokat, betegeket, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, bérből és fizetésből élő emberek millióit. Saját oligarcháiktól persze egy fillért sem kívánnak elvenni.

 

Orbán az intézkedések időzítését azzal magyarázza, hogy most sokáig úgysem lesz választás. Az MSZP felhívja az emberek figyelmét, hogy egy választás még lesz, amelyen gátat lehet vetni ennek az elképzelésnek: október 12-én.

 

Lukács Zoltán,
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.