Orbán: az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól
2013-ban Magyarország emelkedni kezd, az idei év már "nem a vetésről, hanem az aratásról" szól - jelentette ki Orbán Viktor pénteken. A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról is, hogy "offshore-spekuláns" még egyszer nem lesz jegybankelnök. Felidézte a választási regisztráció ügyét, amelyben - mondta - a józan ész hangja alapján döntött a Fidesz.
Orbán: az idei év már

2013-ban néhány fontos kérdést - például a földtörvényt és az "alkotmány-egybeszövegezési" feladatokat - leszámítva nagy átalakítási törvényeket már nem szándékozik megvitatni a kormánytöbbség, mert az ország túléléséhez, jövőbeni versenyképességének megteremtéséhez szükséges nagy változásokat és az azokat megalapozó jogszabályokat elfogadta a parlament - mondta a kormányfő. Hozzátette: az idei év szakaszhatár abban az értelemben, hogy már "nem a vetésről, hanem az aratásról", vagyis a nagy átalakítások eredményének a begyűjtéséről szól majd.

 

Rezsicsökkentés, minimálbér- és nyugdíjemelés, csekély mértékben, de javuló foglalkoztatási mutatók, munkahelyvédelmi akcióterv, valamint az önkormányzatok adósságkonszolidációja - sorolta "az országgal közösen elvégzett" két év munkájának eredményét. Az idei év gazdasági kérdései között megemlítette a munkahelyvédelmi akcióterv végrehajtását, az esetleges második, a víz- és a szemétszállítási díjakra is kiterjedő rezsicsökkentést, a foglalkoztatás növelését, a nyugdíjak további emelését, valamint a bérből és fizetésből élőknek szóló, új akciótervet az év közepén.2013-ban a tények világossá teszik, hogy Magyarország emelkedni kezd, és "az elmúlt két és fél évben összegyűjtött erőnket a mindennapi élet könnyítése, Magyarország emelkedése érdekében tudjuk majd használni" - összegezte véleményét Orbán Viktor.

 

A cikk a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.