Önvizsgálat nincs, bűnbak kell
Orbán Viktor szokásos pénteki rádiószózatában meglebegtette annak lehetőségét, hogy Brüsszel nem engedi ki Magyarországot a túlzottdeficit-eljárás alól. A miniszterelnök szerint az uniónak el kellene ismernie a sikeres magyar utat. A kormányfő 2013-ban jó növekedési számot vár a gazdaságtól.
Önvizsgálat nincs, bűnbak kell

Magyarország nem bízhat abban, hogy az Európai Unió kizárólag a tények alapján dönt a túlzott deficit-eljárás megszüntetése ügyében. Legalábbis Orbán Viktor ennek az aggodalmának adott hangot szokásos péntek reggeli rádiónyilatkozatában. Ha a kormány bízhatna abban, hogy az Európai Unió kizárólag a tények alapján dönt, akkor Magyarországnak ki kell kerülnie a túlzottdeficit-eljárás alól, de "nem bízhatunk ebben" - fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint az EU-ban a Magyarországgal szembeni bánásmód nem mindig méltányos, tényszerű. 

 

A kormányfő aggodalmaira választ adhat, hogy az Európai Bizottság (EB) már vizsgálja a magyar számokat, és még áprilisban közlik, ők is ugyanarra az eredményre jutottak-e, mint a hazai Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Olivier Bailly, a bizottság szóvivője tegnap mindenesetre közölte: az EB tanulmányozza az államháztartási hiányra vonatkozó és a napokban közzétett magyar adatokat, s a vizsgálat eredményének ismeretében dönt majd a túlzottdeficit-eljárásról. A KSH már eljuttatta az adatokat az uniós statisztikai hivatalnak, az Eurostatnak, ahol ellenőrzik az információkat, és áprilisban nyilvánosságra hozzák a hivatalosnak számító adatokat.

 

A teljes cikk a népszava.hu oldalon olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.