Öles léptekkel a Balkán felé: trafikmutyi és "cigi okosban"
A fideszes trafikosztogatás lelepleződése után Lázár János kirívóan cinikus nyilatkozattal próbálta elterelni a gyanút túlságosan mohónak bizonyult társairól. Hozzátette még azt is, hogy ha rajta múlna, ő bizony betiltaná a dohánykereskedelmet. A dohány ettől persze nem tűnne el, csak a maffia kezébe kerülne az üzletág.
Öles léptekkel a Balkán felé: trafikmutyi és

A dohányárusítás megnehezítése, a cigaretta megdrágítása máris nagy lépés ebbe az irányba. Ha a fideszeseken múlik, Magyarországon Kusturica-filmekbe illő viszonyok alakulnak ki.Mindennapos hír, hogy óriási értékű csempészett cigarettaszállítmányokat kapcsolnak le a keleti - és most már egyre inkább a délkeleti-déli - határaink közelében. A vg.hu összefoglalójában ("Dohánymutyi: Egyre aktívabbak a csempészek")
a hazai dohánypiac főszereplőit tömörítő Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének figyelmeztetését idézik, amely szerint "a magyar fogyasztók alacsony vásárlóereje és az árak folyamatos, nagymértékű emelkedése jelentős kockázatnak teszik ki a legális piacot". Magyarul: egyre többen vesznek és szívnak illegális cigarettát. Az idei év első negyedévében 10 százalékos, 2012 márciusa és 2013 márciusa között pedig összesen 20 százalékos csökkenést érzékeltek a legális piacon. Közben nemcsak a cigaretta, hanem a vágott dohány (legális) fogyasztásának növekedési üteme is lanyhulni látszik.

 

"Tavaly áprilisához képest 13 százalékkal csökkent a teljes dohánypiac. Nem valószínű, hogy ennyien leszoktak volna a dohányzásról" - írták az összefoglalóban. - "Több település trafikosainak elmondása szerint a feketepiac jelentősen megnehezíti a mindennapjaikat és veszélyezteti a megélhetésüket." 'Több olyan vevőm is van, aki hetente többször jön cigarettahüvelyt venni, de dohányt sohasem visz' - idéznek egy békés megyei trafikost. "Nem ritka az sem, hogy a helyi piacon töredék áron vásárolnak be a Romániából behozott kilós vágott dohányból, ahol iskolába menet még a fiatalkorúakat is kiszolgálják az előre megsodort cigarettával" - írták.

 

A teljes cikk a Stop.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.