Nyugdíjasok 12 pontja
Az MSZP mélységesen elítéli Orbán Viktornak és kormányának a szerzett jogok elvételére irányuló politikáját, a szociális biztonság gyengítését, illetve az ellátásokhoz való jogosultságot bizonytalanná tette az Alaptörvényen keresztül. Elfogadhatatlannak tartjuk a jogfosztó és visszamenőleges jogalkotást.
Nyugdíjasok 12 pontja

Elítéljük a nyugdíjrendszer és a nyugdíjigazgatás szétverését. Ez még egyszer Magyarországon nem fordulhat elő. Valljuk, hogy soha nem volt akkora szükség a generációk együttműködésére, mint most és a jövőben.

 

Ebből kiindulva kormányra kerülésünk esetén: nyugdíjbiztosítás kapcsán a hasznosítható hagyományokkal, a jogállamiság követelményével, az európai értékekkel és az  társadalom akaratával összhangban,  a generációk nyugdíjbiztosítási  érdekeire és a mindenkori  nyugdíjak  finanszírozhatóságának követelményére is figyelemmel:

 

1. Mindenkinek visszaadjuk a nyugdíjjogosultságát, akinek korábban - bármilyen elnevezéssel-öregségi nyugdíjnak minősülő ellátást állapítottak meg.

 

2. Munkahelyi baleset, foglalkozási megbetegedés (üzemi baleset) esetén fokozottabb nyugdíj védelmet biztosítunk. A véglegesen megrokkant és nem rehabilitálható emberek számára lehetővé tesszük a nyugdíjvédelmet. Megszüntetjük az embertelen és orvos-szakmailag is irritáló orvosi felülvizsgálatokat, illetve eljárásokat.

 

Aki nem rehabilitálható és az előírt nyugdíjbiztosítási feltételeknek megfelel, annak rokkantsági nyugdíjat biztosítunk. Erre koncentrálva, rendszerszerű, a szakmai és társadalmi hatások áttekintése után nyugdíjkorrekciós programot dolgozunk ki.

 

3. Kialakítjuk a korhatár előtti nyugdíjak rendszerét. Biztosítjuk a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét meghatározott feltételek teljesülése estén, s így lehetővé tesszük az emelkedő korhatár előtti nyugdíj igénybevételét.

 

Az MSZP 12 pontját itt olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.