Nyílt háborút indítottak Orbánék a civilek ellen
„A Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani." És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége” – nyilatkozta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, frakcióvezető-helyettese.
Nyílt háborút indítottak Orbánék a civilek ellen

Németh néhány órával azután közölte ezt egy sajtótájékoztatón, hogy a részben a Soros-alapítvány által támogatott civilek borúlátó jövőt vizionáltak a brit Guardiannak nyilatkozva. Ezeknek a szervezeteknek a képviselői attól tartanak, hogy Donald Trump győzelmével Orbán Viktor elől elhárult az akadály az elől, hogy leszámoljon velük. Úgy tűnik, igazuk lett.

A kormányzat azt szeretné, ha a civil szervezetekről szóló 2011-es törvényt módosítanák, egyebek mellett úgy, hogy a vezetőinek vagyonnyilatkozatot kellene tenniük – az erről szóló módosító javaslat a tervek szerint még április előtt a parlament elé kerülne. A Guardian szerint ez a lépés a „megfélemlítés” része, bár az nem derül ki a cikkből, hogy a kötelező vagyonnyilatkozatot a civil szervezetek vezetői miért tartanák megfélemlítőnek. Megkérdeztük erről Kapronczay Stefániát, a Társaság a Szabadságjogokért ügyvezető igazgatója szerint ők a politikusokkal ellentétben nem kapnak közpénzt, ráadásul a közhasznúsági beszámolójukban közzéteszik, hogy a vezetők mennyi pénzt kaptak a szervezetektől, ez tehát nyilvános adat. Mint mondta, attól tartanak, hogy a vagyonnyilatkozatban szereplő információkat a kormányzati sajtó a lejáratásukra akarja majd felhasználni.

Az írás az Indexen folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.