Népszava: Vitatott passzusok a földtörvényben
Jövő hét keddjén a részletes vitával folytatódik a földtörvény tárgyalása a parlamentben. A szocialisták és az LMP is korábban többször a jogszabály-tervezet visszavonását javasolták. Az MSZP több módosító javaslatot is tesz majd.
Népszava: Vitatott passzusok a földtörvényben

Egyebek mellett azért is, mert diszkriminatívnak tartja a jogszabályt,amely nem tekinti földművesnek az agrárvállalkozások dolgozóit, ügyvezetőit, akik szintén helyben laknak és megfelelő végzettséggel rendelkeznek.

 

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter azt nyilatkozta, hogy az új magyar földtörvény lényege, hogy csak földműves vásárolhat földet Magyarországon, földműves pedig az, aki egy adott településen lakik és gazdálkodással foglalkozik, termel, jószágot tart. Szerinte ez az álláspont megvédhető mind bel-, mind külföldön.

 

A miniszter és a kormánypártok a vidék jövőjét az új földtörvényre kívánják építeni. A következő lépés egy olyan üzemszabályozási törvény megalkotása lesz, amely meghatározza, hogy miként lehet gazdálkodni, milyen előírásokat kell teljesítenie annak, aki földművelésbe kezd. A cél a családi gazdaságok, az agrár-középosztály megerősítése.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.
 

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.