Népszava.hu: Plafon a szegényeknek
Újabb megszorításra számíthatnak a legszegényebbek, a gazdasági tárca ugyanis már dolgozik a segélyezési plafon bevezetésén. Ez azt jelenti, hogy a kormány meghatározna egy összeget, aminél többet egyetlen rászoruló (vagy család) sem kaphat. Mivel a cél az, hogy ne kapjanak több pénzt a segélyből élők, mint azok, "akik vállalják, hogy elmennek dolgozni nagyon alacsony bérért".
Népszava.hu: Plafon a szegényeknek

A közmunkások most négy órás munkáért 23 ezer 500 forintot kapnak egy hónapban.

 

Már készülnek a számítások a gazdasági tárcánál a segélyezési plafon bevezetéséhez - jelentette be Soltész Miklós. A szociális államtitkár szerint ennek az az oka, hogy ne kapjanak több pénzt a segélyből élők, mint azok, "akik vállalják, hogy elmennek dolgozni nagyon alacsony bérért". Egy központi rendszerben tárolnák, ki milyen segítséget kapott az államtól és az önkormányzattól. A segélyezési lehetőségek szűkítése nem újdonság, hiszen a kormány a juttatások kifizetését már korábban valamilyen feltételhez kötötte, például közmunkához vagy a gyerek iskolába járásához - mondta. Megjegyezte azt is, a gyermeknevelést közvetlenül segítő juttatásokhoz nem nyúlnának.

 

Ez egy végtelen álszent kijelentés - reagált ez utóbbi kijelentésre a Magyar Szegénységellenes Hálózat igazgatója. Márton Izabella szerint, ha bármelyik segély összegét csökkentik, az nagy valószínűséggel hatással van a gyerekre is, hiszen a szegények között nagyon sok a gyerek. Hangulatkeltésnek minősítette a kormány tervét, hiszen most is azt kommunikálják, hogy a segélyezettek ingyenélők, miattuk jut kevesebb pénz a dolgozóknak. Márton Izabella megjegyezte, a kormány ma a közmunkából élőket is a foglalkoztatottak közé sorolja, pedig ők a minimálbért sem kapják meg, legfeljebb 47 ezer forintot kaphatnak. 

 

A teljes cikket a népszava.hu-n olvashatják.
 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.