Népszava.hu: A honatyák is pofozzák a nőket
Az ellenzék szégyenről és megalázásról beszélt a kormánypártok képviselőinek kijelentései miatt. Hétfőn késő este, a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalt a parlament arról, legyen-e önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak. A vitában kormánypárti képviselők többek között azt mondták, a nők elfelejtenek gyereket szülni, pedig ez a dolguk.
Népszava.hu: A honatyák is pofozzák a nőket

Kifejtették azt is, a nők maguk tehetnek arról, ha bántalmazzák őket. Az asszonyoknak az a dolguk, hogy legalább négy-öt gyereket szüljenek, ha ezt megteszik, nem lesz erőszak sem - ezt üzente a kormány.

 

Tüntetést szerveztek a Parlament épülete elé a családon belüli erőszak parlamenti vitájában elhangzott fideszes felszólalások miatt. A résztvevők tűrhetetlennek tartják, hogy olyan képviselők ülnek a parlamentben, akik szerint a "nő nem más, mint az állam inkubátora, egyetlen dolga a gyerekszülés, más értelme életének nincsen".

 

A parlament hétfőn este 10 óra előtt kezdte tárgyalni a népi kezdeményezést, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére, legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családon belüli erőszaknak. Hat kormánypárti férfi képviselő vett részt a vitában, a Fidesz nő tagjai nem tartották fontosnak, hogy ott legyenek, és azóta sem szólaltak meg. Pedig lett volna okuk tiltakozni, hiszen Varga István fideszes képviselő többek között azt mondta: "...a nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar...majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni".

 

A teljes cikket a népszava.hu-n olvashatják.
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.