Népszabadság Online: Köztársasági minimum
Elsősorban szervezetépítéssel tölti a nyári időszakot a demokratikus ellenzéki oldal, szinte mindegyik párt és mozgalom megerősödve kíván nekivágni az őszi politikai szezonnak.
Népszabadság Online: Köztársasági minimum

Az MSZP folytatja a programíráshoz kapcsolódó szakmai egyeztetéseket és „workshopsorozatot”, a tanácskozás szinte mindegyik területet átfogja, így többek közt az egészségügy, az oktatás, a gazdaságpolitika, a romaügy vagy épp a genderpolitika, azaz a női jogok érvényesülésének kérdéseit. A szocialistáknál nyáron kijelölik a témafelelősöket is, ezzel megkezdődik egyfajta karakterépítés: a jövőben minden témakörnek „saját arca” lesz, a foglalkoztatáspolitikáé például Gúr Nándor pártalelnök.

 

Az MSZP szeptemberre elszámoltató-szembesítő kampánnyal is készül a kormánnyal szemben, de őszig megkezdődik az új választókörzetek politikai felelőseinek a kiválasztása is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy akit körzetfelelősnek választanak, és jól teljesíti a kitűzött feladatokat, várhatóan az egyéni körzet jelöltje is lehet majd 2014-ben. Mesterházy Attila pártelnök mindegyik körzetet végigjárja majd, emellett folytatódik a megyei szervezetek technikai átvilágítása is. Ősszel várható a lapunk által már megírt „ráncfelvarrás” és külső megújulás, illetve a nemzetközi kapcsolatok szorosabbá tétele; úgy tudni, hogy most a francia vezetéssel teszik aktívabbá az együttműködést.

 

– Folytatjuk a korrupciós oligarchaügyek feltárását! A közbeszerzési döntőbizottság és a Közgép sem pihenhet a nyáron – mondta sejtelmesen lapunknak Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője. Az ökopárti politikus elmondta, hogy a Lehet Más a Politika folytatja nyáron az országjárását, de megjelennek a különböző nyári fesztiválokon is.  

 

A teljes cíkket elolvashatják a Népszabadság Online-on.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.