Népszabadság Online: Bevonják a közgyógyellátást?
A Magyar Nemzet úgy értesült, a kormány keresi a lehetőségét annak, hogy bevezesse az egy személynek havonta kifizethető szociális támogatások felső határát.
Népszabadság Online: Bevonják a közgyógyellátást?

Az egyik cél az, hogy a kormány számára kiderüljön, milyen típusú támogatásokat és mekkora összegben kapnak a rászorulók. A másik cél: a segélyezési plafon bevezetése. A lap úgy tudja, olyan rendszer létrehozásán fáradoznak, hogy egy gombnyomásra megjelenjen az adott személy és a hozzá kapcsolódó állami, önkormányzati ellátások összege, az átképzési, közfoglalkoztatási programokban való részvétel. Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár ezt tegnap úgy magyarázta: nem kaphatnak több pénzt azok, akik segélyből élnek, mint akik vállalják, hogy elmennek dolgozni nagyon alacsony bérért.

 

A jelek szerint még csak elképzelések vannak, legalábbis ez derül ki Kósa Lajosnak, a Fidesz ügyvezető alelnökének a nyilatkozatából, aki lapunknak azt mondta: „Abban van logika, és jó is, hogy a szociális ellátásoknál, a gyerekjóléti és minden olyan más juttatás esetén – melyet valaki, aki rászorult, és különböző jogcímeken kap –, az állam lássa, hogy ez összesen mennyi.” Kósa ugyanakkor nem tud konkrétumokról, a Fidesz elnöksége még nem tárgyalta a részleteket. Véleménye szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy a maximált keretbe „beleértendő-e az a támogatás, amit az önkormányzatok adnak, például a gyorssegély, utazási kedvezmény, lakhatási támogatás, kedvezményes fürdőbérlet”. 

 

A teljes cikket a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.