Népszabadság: Elhalasztott béremelés, becsapott pedagógusok
Már szerdán megjelent a sajtóban, hogy elmarad a pedagógusok béremelése, de az oktatási államtitkárság határozottan cáfolta. Kormányközeli forrásaink szerint a tagadásnak semmi értelme nem volt, mivel az Origo.hu cikkének megjelenésekor Hoffmann Rózsa államtitkárnak tudnia kellett, hogy 2013-ban semmilyen formában nem lesz pedagógusbér-emelés.
Népszabadság: Elhalasztott béremelés, becsapott pedagógusok

Az életpályamodell Hoffmann Rózsa oktatáspolitikájának egyik legfontosabb eleme. Az államtitkár nemcsak a béremelést ígérte meg a pedagógusoknak, hanem egy ma még nem ismert minősítési rendszeren keresztül a tanárok valós teljesítményének elismerését is. Kérdés, hogy Hoffmann Rózsa mit reagál erre a döntésre. Korábban már vett tudomásul olyan intézkedést, amely a gazdasági tárca elképzeléseinek felelt meg, és nem a saját programjának. 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium nyomására született meg a 16 éves tankötelezettség, a forráskivonás a felsőoktatásban, a keretszámok átszabása és a szakképzés átalakítása. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) közleményben tiltakozott arra emlékeztetve, hogy a Fidesz–KDNP már a parlamenti választásokat megelőző kampány során, illetve kormányra kerülésekor is folyamatosan a pedagógusok anyagi-erkölcsi megbecsüléséről beszélt. 

 

A teljes cikket a NOL.hu-n olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.