Nemzeti konzultáció - inkább cselekednie kellene a kormánynak
A Magyar Szocialista Párt szerint a Fidesznek két év kormányzás után nem konzultálnia, hanem cselekednie kellene a munkahelyteremtés kérdésében.
Nemzeti konzultáció - inkább cselekednie kellene a kormánynak

Török Zsolt, a párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményével Orbán Viktor miniszterelnök pénteki reggeli rádióinterjújára reagált, amelyben a kormányfő bejelentette: a kabinet új nemzeti konzultációt kezd, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggésben.


A szocialista politikus erre válaszolva úgy fogalmaz, miközben a "kormánypártok milliárdokét konzultálnak és luxuslakásokat bérelnek maguknak, az embereknek az újabb megszorítások, az adó- és adótétel-emelések, meg az elbocsátások jutnak". Török Zsolt alibinek nevezi a kormány munkahelyteremtésről szóló konzultációját, amely szerinte annyiba kerül, "amennyiből meg lehetett volna spórolni a bölcsődei díjak bevezetését". Hozzáteszi: "a magát családbarátnak hazudó kormány" az adók mellett még akár havi több tízezer forintos bölcsődei térítési díjat is kivet a kisgyermekes szülőkre

.
A szóvivő szerint a kabinetnek azért is cselekednie kellene, mert az állandó adóemelésekre épülő gazdaságpolitikája az ígért egymillió új munkahely helyett a meglévőeket is felszámolja. Az MSZP ezért ismételten felelős gazdaságpolitikára és a progresszív adórendszer bevezetésére szólítja fel a Fideszt.

 

(MTI)
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.