Nehéz karácsony
A Fidesz-KDNP kormányzása miatt évről-évre egyre több ember egyre nehezebben éli meg a karácsonyt.
Nehéz karácsony

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, 4,5 millió ember a létminimum alatt, 1,5 millió a szegénységi küszöb alatt él, 500 ezer gyermek pedig éhezik, és számuk egyre növekszik. A három és több gyermekes családok 41 százaléka szegény, a szegények 28 százaléka gyermek, és a legnagyobb szegénységi kockázatot az jelenti, ha valaki gyereket akar vállalni.

 

A politikus idézte a Tárki felmérését, amely szerint a háztartások nyolcada nem tudott ajándékot vásárolni és csak 4 százalék tudott többet költeni, mint tavaly. Egy korábbi felmérés szerint 25 éve nem volt ennyi szegény ember, mint most, a vásárlóerő pedig Moldova szintjére esett vissza - mondta.

 

Hozzátette, eközben a kormány cinikusan viselkedik, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter a Hilton szállodába hív meg szegényeket, Pócs János képviselő pedig szenteste a templomban oszt ajándékot.

 

A MSZP-nek 2014-ben, kormányra kerülése utáni első feladata lesz, hogy a gyermekéhezést felszámolja és olyan Magyarországot építsen, ahol minden gyermek elérheti álmait - fejtette ki.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.