'Ne adja a sors, hogy erre a lépésre rákényszerüljünk'
Ujhelyi István szerint a Fidesz politikailag már elbukta a következő választást, ezért akarja adminisztratívan megnyerni. Népszabadság interjú.
'Ne adja a sors, hogy erre a lépésre rákényszerüljünk'

- Egy hódmezővásárhelyi fórumon a minap támogatólag nyilatkozott arról a felvetésről, hogy a demokratikus ellenzéki oldal bojkottálja a 2014-es választásokat és tiltakozásul ne induljon el a politikai versenyben. Komolyan gondolta vagy csak elragadtatta magát?
 


- Ezt a javaslatot ezen a fórumon Kolláth György alkotmányjogász vetette fel az ellenzéki pártok jogi lehetőségeit vizsgálva. Ezzel kapcsolatban nekem rögtön Orbán Viktor jelent meg, amint arról beszél: ha rákényszerül, akkor a demokrácia helyett más rendszert kell építenie. Ha így van, akkor nekünk is ott kell legyen az eszköztárunkban olyan válasz, amely demokráciában nem szokás. Ez egy elvi lehetőség és elvi gondolatmenet volt, amelyet a helyszínen senki nem értett félre.

 

- Hogyan lenne megvalósítható ez az együttes bojkott? A Gyurcsány-féle DK korábban már szorgalmazott hasonlót és az LMP-től sem áll messze az ötlet. De, ami talán ennél is érdekesebb: mit szólnak hozzá az MSZP felső vezetői?

 

- Tiszta, demokratikus választási keretek között az ellenzék meg fogja verni az Orbán-rezsimet. A választójog tervezett módosítása viszont összefogásra, együttgondolkodásra készteti a demokratikus ellenzéket. Ne adja a sors, hogy rákényszerüljünk egy olyan lépésre, amely az Európai Unióban még egyetlen országban sem fordult elő. 

 

Az interjú folytatását a Népszabadság.hu-n találják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.