Nagy verést mért az MSZP a Fideszre Újpesten
Az MSZP-s Horváth Imre nyert a Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi országgyűlési képviselő-választáson. A szavazatok 98,79 százalékának összeszámlálása után 50,62 százalékon áll a szocialista jelölt, a fideszes Hollósi Antalra 30,67 százalék szavazott.
Nagy verést mért az MSZP a Fideszre Újpesten

Az MSZP-s Horváth Imre nyert a Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi országgyűlési képviselő-választáson. A szavazatok 98,79 százalékának összeszámlálása után 50,62 százalékon áll a szocialista jelölt, a fideszes Hollósi Antalra 30,67 százalék szavazott. A jobbikos Urbán Flórián 9,82 az LMP-s Kanász-Nagy Máté 5,04 százalékon áll. A 13 jelölt közül rajtuk kívül még Schmuck Andor ugrotta meg az egy százalékot, 2,52 százalékon áll.

 

A Fidesz szerint minden marad a régiben, Mesterházy Attila az elsők között gratulált, Tóbiás József pártelnök üzent az utcán tüntető civileknek. A pártok reagálása az eredményre itt>>>

 

A választást elég nagy érdektelenség mellett rendezték meg, fél 6-ig csupán a választásra jogosultak 28,93 százaléka adta le a szavazatát. Tavasszal ebben a választókerületben 66 százalékos volt a részvétel. A jogszabályok immár nem kötik ötven százalékos részvételhez a választás eredményességét.

 

A tét nagy volt, ugyanis ha a Fidesz jövőre elbukja Veszprémet is (ott a Brüsszelbe távozott Navracsics Tibor megüresedett helyére írtak ki időközi választást), akkor a Fidesz elveszíti a parlamentben a kétharmados többségét.

 

A teljes cikk az Indexen olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.