MSZP: Vonják vissza a frekvenciaárverési eljárás módosítását!
A frekvenciaárverési eljárás szabályainak módosítására beadott javaslat visszavonására szólította fel a Fidesz frakcióvezetőjét Baja Ferenc szocialista képviselő szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.
MSZP: Vonják vissza a frekvenciaárverési eljárás módosítását!

A politikus véleménye szerint a javaslat átírja a folyamatban lévő jogorvoslati eljárást, és kísérletet tesz arra, hogy visszamenőleges hatállyal mentesítse a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot (NMHH) a jogsértések következményei alól.

 

Baja Ferenc bírálta, hogy a módosítás kizárná a bírósági első- és másodfokot a jogorvoslati eljárásból, és kifejezetten csak a Kúriától lehetne bírósági felülvizsgálatot kérni az árverés vagy pályázat nyertesét megállapító határozattal szemben.     Azt mondta: a kormányzat érzékelte, hogy az állami tulajdonú mobilszolgáltatót nehéz lesz pályázaton kijelölni, ezért megteremtik az NMHH elnökének a lehetőséget arra, hogy bizonyos feltételek esetén pályázat nélküli állami mobilszolgáltatást lehessen létrehozni Magyarországon.    

 

Az MSZP-s politikus kijelentette: nem kis problémáról van szó, 50 milliárd forintos kár érte az államot a frekvenciagazdálkodáshoz kötődően, és Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető javaslata mentesítené a hatóságot és annak vezetőjét a felelősség alól. Hozzátette: lényegében az történik, hogy egy konkrét esetre jogszabályokat alkotnak, nem jogi alapelvek alapján.    

 

A szocialista képviselő kritizálta, hogy ötödik alkalommal módosítanák a vonatkozó jogszabályt, és minden alkalommal úgy, hogy csökkentik a parlament, a kormány, a minisztériumok ellenőrzési lehetőségét a hatóság felett, és bővítik a hatóság jogkörét.    

 

Szólt ugyanakkor arról is, hogy a mostani törvénymódosításnak vannak támogatható rendelkezései a digitális átállással és az előfizetői kedvezményekkel összefüggésben.     Kijelentette, hogy a felelősségre vonás nem maradhat el. Szerinte Mátrai Gábor, az NMHH elnökhelyettese - aki a frekvenciaárverés másodfokú hatósági döntését jegyzi - alkalmatlanná vált hivatala ellátására, és le kell mondania.

 

Az ellenzéki politikus egyúttal azt is kezdeményezte, hogy az Országgyűlés szakbizottsága hallgassa meg Szalai Annamáriát, az NMHH elnökét. 

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.