MSZP: Újabb program terítéken
Tudatos ipartelepítésre van szükség a Dél-Dunántúlon, mert jól látszik, hogy pusztán a szolgáltatásokból, kultúrából és agráriumból ezen a vidéken nem lehet megélni. Erről Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője beszélt tegnap Simontornyán, ahol bemutatták a párt Dél-Dunántúl vitairatát. A kihelyezett frakcióülésen a szocialista politikusok azt elemezték, hogyan képzelik a régió jövőjét.
MSZP: Újabb program terítéken

Újabb állomáshoz érkezett az MSZP - mondta a Tolna megyei Simontornyán Mesterházy Attila. A szocialisták zárt ajtók mögött zajló, kihelyezett frakcióülésén a pártelnök-frakcióvezető bejelentette, hogy a Kelet-Magyarország, majd a Nyugat-Magyarország illetve a Budapest program után elkészült a Dél-Dunántúl vitairat, amelyben finanszírozható megoldásokat ajánlanak a térség gondjaira. A Dél-Dunántúlon nagyon magas, 30 százalékos a munkanélküliség, sok fiatal nem talál állást, ezért elvándorolnak. Az országos átlagnál 10-15 százalékkal alacsonyabbak a fizetések, 25 kistérségből 18 hátrányos helyzetű - sorolta Mesterházy, aki szerint olyan országban, ahol 4 millióan a létminimumon élnek, másfél millióan pedig az alatt és 4-500 ezren a mélyszegénységben tengődnek, igazi baloldali programra van szükség.

 

A Dél-Dunántúl stratégiát három megye szakértői készítették, a szocialisták nem Budapestről akarták megmondani, mi lenne jó a térségnek. A pártelnök azt mondta, hogy ebben a régióban tudatos ipartelepítésre van szükség, mert az jól látszik, hogy pusztán a szolgáltatásokból, kultúrából és agráriumból nem lehet megélni. Hozzátette: errefelé hagyományosnak számít a zöldgazdaság és az energetikai ipar, így ezt kell fejleszteni. Példaként a paksi atomerőműről beszélt, amelynek bővítése nemcsak energetikai, hanem térségfejlesztési projekt is. A vitairat célja, hogy a szocialista párt választékot kínáljon a "reménytelenséggel és jövővesztéssel szemben".

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.