MSZP: Új gazdaságpolitikai programot!
Az MSZP parlamenti vitanap összehívását kezdeményezi az őszi ülésszakban annak bizonyítására, hogy a gazdaság és a foglalkoztatás élénkítését csak egy a jelenlegitől 180 fokban eltérő gazdaságpolitikai programmal lehet elérni - erről a párt elnök-frakcióvezetője beszélt csütörtökön, Budapesten.
MSZP: Új gazdaságpolitikai programot!

Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az  MSZP új gazdaságpolitikai programot dolgoz ki szeptember végére, és ennek középpontjában a növekedés beindítása és új álláshelyek létrehozása áll majd.  

 

Hozzátette, ehhez elsősorban beruházásokra, ahhoz pedig jogbiztonságra, valamint kiszámítható és együttműködő kormányzati politikára lenne szükség. Az ellenzéki politikus szólt arról is: miközben Orbán Viktor azt állítja, hogy egész Európa a magyar kormány sikereit, receptjét másolja, addig a valóságban a világ inkább elrettentő példaként tekint az itthon "orbáni csodaként" ismertetett gazdaságpolitikára.

 

Mesterházy Attila állításának alátámasztásaként a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait idézte, amelyek szerinte egyértelműen mélyülő magyarországi recesszióról számolnak be. Ezt támasztja alá az immáron 5,8 százalékos infláció, a reálbérek 3,8 százalékos csökkenése, a versenyszféra foglalkoztatotti körének szűkülése, a munkanélküliek számának 22 ezres emelkedése, az egyre több, főként fiatal kivándorló és a működő tőke beáramlásának apadása - mondta az  MSZP vezetője, aki megjegyezte: mindez "tragikus végkifejlet" felé viszi az országot.

 

(MTI)
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.