MSZP: Rosszabbul élünk, mint három éve
Az MSZP szerint a kormány "dilettáns és cinikus" gazdaságpolitikája miatt a magyar lakosság döntő többsége rosszabbul él, mint 2009-ben, a "világgazdasági válság tetőpontján".
MSZP: Rosszabbul élünk, mint három éve

Erről Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő beszélt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján friss statisztikai adatokra hivatkozva.

 

Azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi számai alátámasztják, hogy idén több mint 30 ezerrel kevesebben dolgoznak a versenyszférában, miközben a munkával rendelkezők reálkeresete 3,5 százalékkal, a 2009-es szintre csökkent.

 

Az ellenzéki politikus szerint a kormány hiába védekezik azzal, hogy politikájával a magyar családokat védi, mivel az UNICEF adatai alapján ezen a területen is romlott a helyzet az elmúlt három évben, felmérésük szerint ugyanis mára minden második gyereknek nélkülöznie kell.

 

Burány Sándor felidézte a Kopint-Tárki kutatását is, amely tájékoztatása alapján a valaha volt legrosszabb évnek minősíti 2012-t a feldolgozóipar szempontjából.

 

Kiemelte: az MSZP kormányra kerülése esetén fordítana a jelenlegi gazdaságpolitikán, vagyis a felső tízezer "boldogítása" helyett a többségnek, a munkavállalóknak kedvezne.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.