MSZP: Reményt mindenkinek!
Vitaanyagként elkészült az MSZP Kelet-Magyarország programja, amely az ország talán leghátrányosabb térségének felzárkóztatására, a gazdaságfejlesztésre, a munkahelyteremtésre, a társadalmi igazságosságra, a szociális aránytalanságok csökkentésére fókuszál egyebek mellett - mondta Mesterházy Attila Miskolcon, kedden.
MSZP: Reményt mindenkinek!

A szocialista párt elnöke a zsúfolásig megtelt miskolci ITC-székházban több mint ezer ember előtt, a "Reményt mindenkinek!" című országos rendezvénysorozatának első állomásán ismertette a vitaanyagot.

 

Ezt megelőzően az MTI-nek azt mondta: ez az első olyan programja az MSZP-nek, amely az alulról építkezés elve alapján készült, helyi szakértők, civilszervezetek fogalmaztak meg a problémákat, és az arra adott válaszokat is.

 

Megfogalmazása szerint ez a program - amelyet szélesebb társadalmi vitára bocsátanak - a speciális problémákra speciális megoldásokat kíván adni, éppen ezért készítenek regionális programokat, a kelet-magyarországi után a budapestit, a nyugat-, és közép-magyarországit, a dél-dunántúlit, valamint a balatoni programot is.

 

A legfontosabb célnak a kelet-magyarországi térség megyéiben - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés - a munkahelyteremtést, a gazdaság növekedését emelte ki Mesterházy Attila, aki azt is elmondta: ugyancsak kiemelt helyen foglalkoznak az oktatással, az egészségüggyel, a közbiztonsággal, a szociális helyzettel is.

 

Lényegében "egy komplex megoldást dolgoztunk ki a gondokra, célunk a ma, a holnap és a közeljövő problémáinak orvoslása", ugyanakkor arra is törekszik az anyag, hogy hosszabb távon ne "termelődjenek újra ezek a problémák" - tette hozzá a szocialista politikus.

 

A pártelnök - akinek beszédét a rendezvényen többször szakította félbe taps - azt is elmondta, bár sokan úgy gondolják, hogy Kelet-Magyarország Magyarország perifériája, ám ez a térség határos Szlovákiával, Ukrajnával, Romániával, tehát egy "gazdasági potenciál középpontjában helyezkedik el. Ezt az adottságot ki kell használni - szögezte le.

 

A reményt vesztetteknek a reményt szeretné visszaadni az MSZP, és azt is, hogy lássák, nagyon komoly perspektívája van a térségnek - mondta.

 

A tervek szerint a jövő év tavaszára "összeérnek", elkészülnek a reális, megvalósítható, finanszírozható térségi programok és beépülnek az MSZP országos programjába, amelynek célja az lesz, hogy világos és egyértelmű ajánlatot jelentsen Magyarországnak - mondta Mesterházy Attila.

 

A rendezvényt megelőzően az MSZP országos elnöksége miskolci, kihelyezett ülésén elfogadta és vitára alkalmasnak találta a Kelet-Magyarország programot. 

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.