MSZP: Orbán rosszabbul teljesít
Az Orbán-kormány ősszel még a hűtőszekrények elromlásától és cseréjétől várta a növekedést, a fogyasztás beindulását. Az Orbán-kormányt akkor még „csak” az MSZP és a szakemberek cáfolták, ma már a tények is.
MSZP: Orbán rosszabbul teljesít

Az Orbán-kormány több pénzt hagy a magyar emberek zsebében – szeretik hangoztatni. Ha így lenne, akkor a magyar emberek többet is költenének. Ennek azonban nyomát sem látni a KSH legfrissebb statisztikájában, amely szerint ismét visszaesett kicsit a magyarországi boltforgalom.

 

Az igazságtalan egykulcsos személyi jövedelemadó eleve 8-10 ezer forinttal kevesebbet hagy havonta az átlagkeresők zsebében, mint a korábbi, többkulcsos szja. A 27%-os ÁFA, amely európai rekord, szintén rosszat tesz a fogyasztásnak. Jobban sújtja a kiskeresetűeket, mint a tehetőseket. A kormány által gondolkodás nélkül kivetett, a bankok és szolgáltatók által pedig gondosan a lakosságra hárított megszorítások (telefonadó, közműadó, e-útdíj, tranzakciós adó) is megtették a hatásukat.

 

A gazdaság továbbra is legfeljebb stagnál, a beruházási kedv pedig továbbra is masszív visszaesést mutat, a munkahelyteremtő kisvállalkozások egyre kevésbé képesek talpon maradni, mutatja ezt az elmúlt három hónapban bedőlt 1500 építőipari vállalkozás is.

 

Márpedig növekedésre, új munkahelyekre esély sincs addig, amíg a cégek ezrével dőlnek be, a beruházások pedig nem nőnek, hanem csökkennek Magyarországon. Az MSZP ezért továbbra is azt mondja, hogy a gazdasági növekedést nem a háztartási gépek cseréjével, hanem a kormány és a jelenlegi gazdaságpolitika cseréjével lehet majd elérni.

 

(MSZP.hu)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.