MSZP: Magyarország súlyos árat fizet az orbáni politikáért
Az MSZP gratulál Magyarországnak a túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséhez, ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy ennek a sikernek az ára az elmúlt három év "kőkemény megszorító politikája".
MSZP: Magyarország súlyos árat fizet az orbáni politikáért

Józsa István, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: nem lehet örülni önmagában a hiányeljárás megszűnésének, hogyha annak ára a reálbérek és az életszínvonal csökkenése.

 

Szerinte három év alatt a Fidesz-kormány évi ezermilliárd forintot vont ki gazdaságból, vett ki az emberek zsebéből, felhasználta a magán-nyugdíjvagyont, térdre kényszerítette az egészségügyet, megkérdőjelezte a fiatalok jövőjét és tönkretette a felsőoktatást.

 

"Rosszabbul élünk mint három éve" - értékelt Józsa István, aki az "orbáni kormányzás terhei" közé sorolta az adók emelését, az államadósság drágább finanszírozását és a forint árfolyamának gyengeségét, aminek okát a kormánnyal szembeni bizalomvesztésben látja.

 

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése azt is bizonyítja, hogy az Európai Bizottság Orbán Viktor korábbi állításával ellentétben részrehajlás nélkül, a tényeket tiszteletben tartva viszonyul az Európai Unió tagállamaihoz - mondta. Szerinte a magyar költségvetés helyzete lehetővé teszi, hogy Magyarország kikerüljön az eljárás alól, de ha az Orbán-kormány most felelőtlen osztogatásba kezdene, akkor ismét szégyenpadra kerülne Magyarország.

 

Kijelentette: az MSZP szerint Magyarországnak gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra lenne szüksége a túléléshez, rendbe kellene tenni a gazdaságot, csökkenteni a szegénységet, valamint új munkahelyeket és tisztességes béreket kellene biztosítani.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.