MSZP: Maffiacsaládok bábja a kormány
Összefoglaló a parlament hétfői ülésnapjáról. Összezavart nemi szerepek; maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat; 82 százalék fölött a GDP-arányos államadósság; a magyar kormány 10 százalékkal több adót szed arányaiban, mint a környező államok kabinetjei.
MSZP: Maffiacsaládok bábja a kormány

14:42 - A levéltárakat is vissza!Kalmár Ferenc András arról beszél, hogy az erdélyi történelmi egyházak mintegy 1700 ingatlant igényeltek vissza, és mintegy ezer esetben kedvező döntésre számíthatnak. Ám a kereszténydemokrata honatya szerint az komoly baj, hogy az elkobozott levéltári anyagokat nem akarja visszaadni az állam. Mit tesz a helyzet orvoslása érdekében a kormány?

 

14:30 - Mindent fejlesztünk!Rétvári Bence szerint ha a Főváros átveszi a Margit-szigetet, mindent fejlesztenek, a 13. kerület viszont hatvan éve nem csinált semmit. Aztán az államtitkár azon örömködött, hogy Szanyi Tibor nem intett be neki, hanem szóban vezette elő interpellációját. Az államtitkár hosszan élteti a fővárosi terveket, a konkrét kérdésekre nem válaszol.14:27 - A szokásos tolvajtempó, vagy valami más?Szanyi Tibort e héten nem ítéli csendre Kövér László házelnök. A szocialista képviselő azt a miniszterelnöki mondatot filézi, miszerint a trafikpályázatok kapcsán ki lehetett volna szűrni a nem komilfó pályázókat. Aztán azt firtatja Szanyi, hogy szimplán csak a hétköznapi tolvajtempó része, miszerint a főváros elveheti a XIII. kerülettől a Margit-szigetet, vagy ez csak annak az ígéretnek a folyománya, amit Tarlós főpolgármesternek tett, miszerint bármire csináltat törvényt az Országgyűléstől.14:19 - KihasználjaVarga Mihály nemzetgazdasági miniszter vállon veregeti Balázs Józsefet a helyes interpellációért, és hosszan részletezi a kormány nagyszerűségét.

 

A parlamenti ülésnapról szóló beszámoló folyamatosan frissül, a népszava.hu-n követhetik az eseményeket.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.