MSZP: kétharmados részvétellel meglesz a kormányváltás
Molnár Zsolt, az MSZP kampányfőnöke szerint alacsony választási részvétel mellett nem lehet leváltani a Fidesz-kormányt, kétharmados részvétel esetén viszont a baloldali összefogás győzni fog az áprilisi választáson. Schiffer András, az LMP társelnöke úgy látja, egymillió szavazó hiányzik a kormányváltáshoz, ami elképzelhetetlen erős LMP nélkül.
MSZP: kétharmados részvétellel meglesz a kormányváltás

A Republikon Intézet szerdai budapesti konferenciájának témája a tavaszi kampány volt. Molnár Zsolt a kerekasztal-beszélgetésen azt mondta: az MSZP, ahogy szövetségeseivel korábbi parlamenti választásokon, majd az elmúlt hónapokban több időközin is legyőzte a Fideszt, úgy április 6-án is le fogja. Ehhez szerinte magas, nagyjából kétharmados választási részvétel szükséges, mert a biztos szavazók között nagyobb a Fidesz tábora. Ötven százalék körüli részvétel mellett valószínűleg nem lesz kormányváltás - tette hozzá.

 

Karácsony Gergely, az Együtt-PM kampányfőnöke arról beszélt, több, ellenzéki győzelemmel vagy szoros eredménnyel végződő időközi választás sem igazolja, hogy a Fidesz akkora előnnyel vezet, mint amit a közvélemény-kutatók mérnek. A politikus - aki korábban a Medián kutatási igazgatója volt - elmondta: sokan nem válaszolnak az intézetek kérdéseire, sokan pedig félnek őszintén beszélni.

 

Schiffer András, az LMP társelnöke azt mondta: nyitott a választási küzdelem, és április 6-áig bármi megtörténhet. Szerinte azonban nincs oka felülvizsgálni 2012. őszi álláspontját, amely szerint erős LMP nélkül nincs kormányváltás.
A kormányváltáshoz még hiányzik egymillió szavazat, amit csak akkor gyűjthet be az "alkotmányos ellenzék", ha van olyan párt azon a térfélen, amely jól megkülönböztethető a 2010-ig kormányzó erőktől - közölte.

 

A baloldali összefogásról úgy vélekedett: "senki sem gondolhatja komolyan, hogy az összefogáshisztivel és azzal, hogy a szocialista párt listájára fölteszik a 2010 előtti panoptikum jeles figuráit, közelebb lesz a választási győzelem".

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.