MSZP: Jó jelölttel és reális programmal legyőzhető a Fidesz
Lélektanilag fontos győzelemnek tartja az MSZP soproni időközi választáson elért sikerét a szocialista párt elnöke. Mesterházy Attila hétfőn újságíróknak azt mondta: ez azt bizonyítja, hogy egy jó jelölttel és egy reális programmal legyőzhető a Fidesz.
MSZP: Jó jelölttel és reális programmal legyőzhető a Fidesz

A pártelnök azért is országos jelentőségűnek tartja az MSZP-s jelölt győzelmét a vasárnapi soproni időközi önkormányzati választáson, mert Orbán Viktor kormányfő így többé külföldön és saját frakciója előtt sem hivatkozhat arra, hogy a Fidesz minden időközi választást megnyert a kormányváltás óta. Ezzel összefüggésben arra is utalt, hogy múlt vasárnap az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese független jelöltként győzött a dunaföldvári polgármester-választáson.

 

Az MSZP elnöke azt mondta: a szocialista párt színeiben induló Varga Gyula soproni győzelme azt bizonyítja, hogy egy jó jelölttel, egy reális programmal "és sok személyes találkozással" legyőzhető a Fidesz, még akkor is, ha a kormányoldal megpróbálja az erőforrásokat és a médiafelületeket a maga javára fordítani.

 

A hvg.hu hétfőn arról írt, hogy a szocialista kormányt 2009 áprilisa és 2010 májusa között vezető Bajnai Gordon eldöntötte, hogy visszatér a politikába, és a 2014-es kormányváltásra készülő politikai erőket fogja támogatni, mindezt pedig az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport (Milla) október 23-i rendezvényén jelenti be.

 

Arra az újságírói kérdésre, hogy az MSZP kész lenne-e Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségét támogatni, Mesterházy Attila megismételte: az lesz a szocialisták 2014-es kormányfőjelöltje, akivel győzni lehet, erről azonban szerinte még korai beszélni.

 

Arra, hogy a szocialista párt javasolja-e támogatóinak a részvételt a Milla-tüntetésén, úgy válaszolt: az MSZP-nek minden, az Orbán-kormánnyal szembeni demonstráción ott a helye, ha egyetért annak céljaival, és ha a szervezők nem kérik a pártok távolmaradását, ez igaz ebben az esetben is. Arra a felvetésre, hogy a Milla-tüntetés szervezői az elmúlt húsz év politikájával szemben határozzák meg magukat, Mesterházy Attila azt mondta: ez nehezen értelmezhető, mivel Bajnai Gordon miniszterelnök volt ebben az időszakban. Azzal viszont egyetért - tette hozzá -, hogy az elmúlt húsz év politikai megoldásait meg kell haladni.

 

Egy újabb kérdésre Mesterházy Attila azt mondta, ő valószínűleg nem lesz ott a Milla-tüntetésen, családi programot tervez aznap délutánra, az MSZP pedig délelőtt konferenciával emlékezik meg október 23-áról. 

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.