MSZP: Fordulat kell!
Társadalompolitikai fordulatra van szükség, mert az Orbán-kormány milliókat hagyott magára a szegénységben. Erről Mestererházy Attila pártelnök-frakcióvezető beszélt szombaton, a szocialista választmány idei utolsó ülése előtt. Az MSZP Jókai utcai székházába karácsonyfát állítottak, amely alá a rászoruló gyermeknek szánt ajándékokat rakták, az ágaira pedig a párt kívánságait függesztették.
MSZP: Fordulat kell!

A zárt választmányi ülésen forrásaink szerint Mesterházy arra figyelmeztetett: nehéz dolga lesz az ellenzéknek a kampányban, hiszen már most is mindenhol szervezetten próbálják megzavarni a rendezvényeiket.

 

Mesterházy Attila szerint társadalompolitikai fordulatra van szükség, mert az Orbán-kormány több millió embert hagyott magára a szegénységben. Az MSZP elnök-frakcióvezetője szombaton, pártja idei utolsó választmányi ülése arról beszélt, hogy Magyarországon ma 4 millióan élnek a létminimum környékén, 500 ezer gyermek éhezik, a szocialisták politikája ezzel szemben arról szól, hogy senkit sem hagynak az út szélén. Ahhoz viszont, hogy a párt programját megvalósíthassák, tavasszal le kell váltani a kormányt. A párt Jókai utcai székházában felállított karácsonyfa mellett jelentette be Mesterházy, hogy karácsony előtt országszerte nyolcvan helyen ételt osztanak, a Hit Gyülekezete szeretetszolgálatával együtt pedig háromszáz családhoz juttatnak el élelmiszercsomagot. A pártelnök arra emlékeztetett, hogy a szocialisták a megélhetési költségek csökkentése érdekében öt százalékra vinnék le az alapvető élelmiszerek áfáját. A több mint tíz éves hagyományt folytatva ezúttal a közmunkás-szakszervezet segítségével közmunkások gyermekeinek juttatnak el a játékokat - mondta el Mesterházy, hozzátéve, hogy a karitatív akciókkal nemcsak segíteni akarnak, hanem felhívni a figyelmet arra, milyen sokan nélkülöznek.

 

Polgármesterként tapasztalja, hogy egyre többen kerülnek szegény sorba, olyanok is, akiknak van munkája. Erről Botka László választmányi elnök, Szeged MSZP-s polgármestere beszélt a testület évzáró ülése előtt. Szanyi Tibor, a szocialisták európai parlamenti listavezetője tíz pontban foglalta össze az MSZP kívánságait. Ezek között szerepel, hogy az emberek megalázó bérek helyett "jó munkáért jó fizetést" kapjanak, és hogy minél több fiatal térjen haza azok közül, akik az utóbbi években külföldre mentek. A szocialisták emellett "Jövedelembarát árakat!" követelnek és továbbra is azt szorgalmazzák, hogy a köztársasági elnök az EP-választással azonos időpontra, május 25-re írja ki az országgyűlési választást.

 

A teljes cikket a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.