MSZP: Elfogadhatatlan a pénzkivonás a szociális rendszerből
Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy pénzt vonjanak ki a szociális rendszerből, és hogy a kormány a jómódúak adókedvezménye helyett ismét a legszegényebbeknek járó támogatásokat csökkentse.
MSZP: Elfogadhatatlan a pénzkivonás a szociális rendszerből

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségének tagja az MTI-nek nyilatkozva arra reagált, hogy a Magyar Nemzet keddi írása szerint a kormány hajlandó lenne megfontolni, hogy felső határt vezessenek be az egy embernek havonta kifizethető szociális támogatásoknál, és ez azon a múlt heti kormányülésen is szóba került, ahol a Nemzetközi Valutaalapnak írt válaszlevélről kaptak tájékoztatást a kabinettagok.

 

Az MSZP-s politikus azt mondta: a foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatások csökkentése "életveszélyes" lenne, a keresetpótló juttatásból és az álláskeresési segélyből ugyanis már most sem lehet megélni, és a 28.500 forintos minimálnyugdíj, valamint a 24.500 ezer forintos árvaellátás összege sem emelkedett az elmúlt két évben.

 

A rendszeres szociális segély maximális összege 42 ezer, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásé pedig 22.800 forint, ezek megalázóan kicsi összegek, ezekből sem lehet elvenni - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy rendszeres szociális segélyt egy családban csak valaki kaphat egyidejűleg.

 

Korózs Lajos nem lát lehetőséget a családi pótlék és az anyasági támogatások csökkentésére sem.

 

Elfogadhatatlan, hogy a kormány ismét a legszegényebbek, a legnehezebben élők anyagi támogatásának szűkítését tervezi ahelyett, hogy a leggazdagabbak adókedvezményeit csökkentenék - jelentette ki, megjegyezve, ha gazdasági válság van, akkor nem szabad mérsékelni a szociális transzferek összegét.

 

Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn azt mondta, a szociális támogatások célzottabbá tételéről a kormány álláspontja, hogy először szeretne áttekintést kapni a területről, létrehozni azt a rendszert, amelyben világosan, "egy gombnyomásra" látható, hogy valaki akár az államtól, az önkormányzattól vagy más szervektől milyen támogatást kap.

 

Korózs Lajos ezzel kapcsolatban azt mondta: ez az államkincstárnál jelenleg is nyomon követhető. 

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.