MSZP: Egyetért-e a miniszterelnök Kerényivel?
A mai napon írásbeli kérdést nyújtottunk be a miniszterelnöknek: "Alkalmasnak tartja-e Kerényi Imrét 2013. április 23-án elhangzott mondatai után arra, hogy az Ön megbízottjaként feladatkörének megfelelően a tudatos nemzeti közjogi gondolkodást megalapozza, és gondoskodjon a magyar kulturális értékek megőrzéséről és fejlesztéséről?"
MSZP: Egyetért-e a miniszterelnök Kerényivel?

Televíziós felvétel tanúsítja, hogy Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott egy nyilvános rendezvényen annak a reményének adott hangot, hogy a Nemzeti Színház az új igazgatóval az élen "nem a buzikról fog szólni".

 

Közölte azt is: az új médiairányítás érdeme, hogy "olyan médiarendszert alkotott, ami az egyszer s mindenkori kormány rendelkezésére áll. A fáraónak is volt médiája, a cárnak is volt médiája, csak a nemzeti konzervatívnak ne legyen médiája, ha kormányon van? Hát most van!"  Elmondta, hogy szíve szerint megvonna minden támogatást a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől.

 

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottként havi 600 ezer forint és gépkocsihasználat fejében azt a feladatot kapta, hogy megalapozza a tudatos nemzeti közjogi gondolkodást, őrizze és fejlessze a kulturális értékeket.

 

Megkérdeztük a miniszterelnököt, miféle közjogi gondolkodást alapoz meg, aki szerint "buzizással" lehet a művészi teljesítményt minősíteni, és a sokszínűség helyett a médiának a kormányt kell szolgálnia. Hogyan védi a kultúra értékeit, aki az idézett módon gyaláz meg kulturális műhelyeket?

 

A választ 15 napon belül kell megkapnunk.

 

Lendvai Ildikó,
országgyűlési képviselő

 

(MSZP.hu)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.