MSZP: Drágább állam, reálértéken csökkenő jóléti kiadások
A Magyar Szocialista Párt szerint az állam az ideinél drágábban működhet jövőre, miközben a jóléti kiadások stagnálnak, azaz reálértéken csökkennek.
MSZP: Drágább állam, reálértéken csökkenő jóléti kiadások

A szocialisták a költségvetési javaslatból emellett azt olvassák ki, hogy a kormány nem akar megállapodni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

 

Józsa István frakcióvezető-helyettes kedden sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a büdzsében 300 milliárd forint többletkamatköltséget tervez a gazdasági tárca, ám erre csak akkor lehet szükség, ha nem jön létre a hitelmegállapodás az IMF-fel. Így az MSZP szerint a költségvetési javaslatból az következik, hogy a miniszterelnök nem akar egyezségre jutni, továbbra is "az adófizetők pénzét költi saját makacssága miatt".
    

A szocialista politikus hozzátette: a valutaalap szigorú kontrollt gyakorol a kölcsön visszafizetésének biztosítása érdekében, Orbán Viktor pedig "ódzkodik attól", hogy bármely szakmai szervezetnek hatása legyen a költségvetési politikára.
    

A jövő évi büdzsé miatt 460 milliárd forinttal emelkednek az emberek adóterhei - mondta Józsa István, elfogadhatatlannak tartva a szociális támogatások - köztük a családi pótlék - befagyasztását, vagyis azt, hogy a reálértékük csökken.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.