MSZP: Dokumentálhatóan hazudott Orbán
Újabb történelmi csúcsra emelkedett az államadósság, és nagyjából kétezermilliárd forinttal meghaladja a 2010-ben mért szintet - mondta Burány Sándor Budapesten.
MSZP: Dokumentálhatóan hazudott Orbán

Az Eurostat adataira hivatkozó szocialista politikus kijelentette: az Orbán-kormány ezen a téren is elbukta a szabadságharcot, a kormányváltáskor ugyanis nagyjából kétezermilliárd forinttal kisebb volt az adósságállomány.A magyar államháztartás GDP-arányos adóssága március végén az Eurostat adatai szerint 23 339 510 millió forint, a GDP 82,4 százaléka volt. Az előző negyedév végén 22 385 620 millió forint, a múlt év első negyedének a végén pedig 22 402 732 millió forint, a GDP 79,2, illetve 79,9 százaléka volt az adósságállomány. Az adatok megegyeznek a Magyar Nemzeti Bank által július elején közöltekkel.

 

Burány Sándor ezt az adatot riasztónak nevezte, és hozzátette: még nagyobb lenne az államadósság a háromezermilliárd forintos magánnyugdíjvagyon állami kezelésbe vonása nélkül.Közölte: Orbán Viktor miniszterelnök hazudott, amikor a The Wall Street Journal európai kiadásában megjelenő interjúban a magyar államadósság csökkenéséről beszélt.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.