MSZP: Csalt a Fidesz - feljelentést tesznek
Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese és Legény Zsolt, az MSZP Demokrácia Központjának vezetője büntetőfeljelentést tett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettes ellen „választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény” gyanúja miatt.
MSZP: Csalt a Fidesz - feljelentést tesznek

A hétvégén Baján a 3-as számú választókörzet 32-es szavazókörében megismételt időközi önkormányzati választást tartottak, mert az első választáson kampánycsend-sértés történt. 

 

AZ MSZP a média választásról közölt tudósításaira hivatkozva azt valószínűsíti, hogy a választókat ismét szervezetten utaztatták, mobiltelefonokat ígértek nekik, illetőleg tűzifa osztására is sor kerülhetett a szavazatok manipulálása, jogellenes megszerzése érdekében. Az ATV híradójában nyilatkozó ismeretlen hölgy saját elmondása alapján azért szavazott a Fidesz jelöltjére, mert szavazatáért cserébe tűzifát kapott, illetőleg a későbbiekben is fog kapni. 

 

A szavazási magatartásra tekintettel mobiltelefon és tűzifa felajánlása, illetve juttatása az MSZP álláspontja szerint megvalósítja a választópolgárok anyagi juttatással történő befolyásolását, és ezzel kimeríti a választás rendje elleni bűncselekmény tényállási elemeit.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.