MSZP: Az Orbán-kormány pánikba esett
Az MSZP szerint az előzetes választási feliratkozás kormányfő általi felvetése Orbán Viktor újabb kísérlete arra, hogy bebetonozza hatalmát.
MSZP: Az Orbán-kormány pánikba esett

A kormányfő pénteki rádióinterjújában közölte, hogy bevezetik az előzetes választási feliratkozást az országgyűlési választásoknál, erről szeptemberben dönt a parlament. Orbán Viktor azt mondta, aki a választásokon részt akar majd venni, annak előzetesen fel kell iratkoznia.    

Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a Fidesz minden kétharmados eszközt megpróbál kihasználni annak érdekében, hogy minél alacsonyabb legyen a választási részvétel, mivel a kormánypárt ettől saját esélyeinek növekedését reméli.    

A szocialista politikus szerint a Fidesz pánikba esett, a közvélemény-kutatásokból ugyanis az látszik, hogy a elveszítette támogatottságának nagy részét, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor nem számíthat győzelemre a 2014-es választásokon.     Frakciótársa, Kovács László ugyanitt Orbán Viktor egy csütörtökön tett kijelentésével összefüggésben adott hangot felháborodásának. Felidézte, a kormányfő a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vezetőivel történt találkozója után úgy fogalmazott: "reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni".  

 

A teljes írást elolvashatják a hvg.hu-n.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.