MSZP: Ádernek el kell számolnia a "paksi atommutyival"
A Fidesz-frakció bűnszervezet módjára megszavazta, Áder János pedig aláírta a 3000 milliárdos orosz hitel lenyúlását 30 évre titkosító paksi atomszerződésről szóló törvényt. A titkosítással a Fidesznek, beleértve Áder Jánost is, előbb-utóbb el kell számolnia - írja a párt sajtóközleményében.
MSZP: Ádernek el kell számolnia a

A Fidesz-frakció bűnszervezet módjára megszavazta, Áder János pedig aláírta a 3000 milliárdos orosz hitel lenyúlását 30 évre titkosító paksi atomszerződésről szóló törvényt. A titkosítással a Fidesznek, beleértve Áder Jánost is, előbb-utóbb el kell számolnia - írja a párt sajtóközleményében.

 

Újra kell viszont tárgyalnia az Országgyűlésnek a kormányhivatalok integrációjáról szóló és a tisztviselők jogállását újraszabályozó törvényeket. A közszolgálati dolgozók életét felforgató törvények esetében a köztársasági elnök nem is tehetett mást, mint hogy visszaküldi az Országgyűlésnek.Köszönet illeti a szakszervezeteket, hogy kiálltak a dolgozó emberek érdekei mellett és felhívták a törvényhozók figyelmét a kormány mulasztására. Az MSZP a szakszervezetek felhívása nyomán a törvények súlyos hiányosságait előbb a parlamentben igyekezett korrigálni, majd a köztársasági elnökhöz fordult. Reméljük, a törvények újratárgyalása során a kormánypárti képviselők hajlandók lesznek a javaslatok ordító hibáinak kijavítására.A paksi atommutyiban való közreműködésük nem lesz elfelejtve. Mindazonáltal örülünk annak, hogy a közszolgálati dolgozók érdekeinek védelmében a szakszervezetek és az MSZP fellépése eredményre vezetett.

 

Bárándy Gergely, a Törvényalkotási bizottság alelnöke

 

(MSZP.hu/Népszava.hu)

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.