Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

MSZP: A nyomorgókon nem segít a rezsicsökkentés

MSZP  ─   Hír  ─   2014. január 31. 15:26   ─   2022. október 19. 22:33

MSZP: A nyomorgókon nem segít a rezsicsökkentés
Az MSZP Roma Tagozata arra kéri a Fidesz-KDNP-t, hogy legalább kormányzása végén gondoljon arra az egymillió nyomorgóra és négymillió szegényre is, akit kilátástalanságba és elkeseredésbe süllyesztettek 4 éves kormányzásuk alatt.AZ MSZP roma tagozata ezen kívül arra kéri a Fideszt, gondoljon azokra a honfitársainkra is, akik a nagyvárosok nyomornegyedeiben és a vidék szegénytelepein tengetik az életüket víz, villany, és gáz nélkül, télvíz idején is. 

 

Legyen végre igazságos a kormány és enyhítse a terheit azoknak a szegény családoknak is, amelyeknél ki van kapcsolva a közszolgáltatás, és amelyeket önkormányzati kilakoltatás fenyeget. 

 

Az MSZP Roma Tagozata szerint tarthatatlan, hogy egy hálózatból lekapcsolt háztartásnak, amely még a havi számlát sem tudta fizetni, többhavi rezsit kell előre kifizetnie, ha a közműszolgáltatások visszakapcsolását kéri – ha nem akar megfagyni vagy szomjan halni. 

 

Az MSZP Roma Tagozata azt javasolja, hogy a kormány dolgozzon ki programot a díjhátralékkal rendelkező alacsony jövedelmű családok megsegítésére, illetve, hogy minden, a közműszolgáltatásból lekapcsolt háztartás hozzájuthasson kártyás villany- és gázórához.